Lucumone del Fico 2016
search
  • Lucumone del Fico 2016

Lucumone del Fico 2016

389,00 kr.
Inkl. moms

Superlækker Supertoscaner med hele 4,2 stjerner på Vivino. Da der som nævnt er tale om et begrænset antal går det efter først-til-mølle princippet. (Er på menukortet hos Ruts Hotel i Skagen, hvor den sælges til 930 kr. fl.)

Mængderabat

Antal Enhedsrabat Du sparer
6 10% 233,40 kr.
Antal

  Sikkerhedspolitik

(rediger med Kundeforsikringsmodulet)

  Forsendelsespolitik

(rediger med Kundeforsikringsmodulet)

  Returneringspolitik

(rediger med Kundeforsikringsmodulet)

En sikker investering.

Kære vinvenner!

Vi er glade for at kunne præsentere jer for et ekslusivt her-og-nu tilbud. 

Det drejer sig om Supertoscaneren Lucumone del Fico fra den lille producent Ficomontanino.

Hvorfor er det et godt tilbud?

  • Prisen, normalpris pr. fl. 389,-. Tilbud 6 fl. 1199,- inkl. levering. (Er på menukortet hos Ruts Hotel i Skagen, hvor den sælges til 930 kr. fl.)
  • Gemmevin til hylden. Som al anden god vin kan den selvfølgelig drikkes ung, omend det vil kræve en god gang dekantering at få det optimale ud af den. Men ellers er det en vin der anbefales at nydes mellem 2022-2045, og som kun vil blive bedre med alderen. Så vores anbefaling vil være at købe 24 fl. og drikke en om året. ;)
  • Årgang 2016- årtiets bedste årgang i Toscana.
  • Ekslusivt tilbud. Der produceres kun 7.000 fl. om året. Vinen lagrer i 5 år inden frigivelse, så årgang 2016 er først fornyelig sat til salg. Alligevel er det lykkes os at få en aftale om at overtage restpartiet til en rigtig fornuftig pris, da barnebarnet har overtaget vineriet og lagt hele produktionen om. Så det er en vin der går ud af produktion og derfor ikke vil være tilgængelig senere.

Hvad er en Supertoscaner?

Begrebet opstod i 70´erne, da nogle store vinproducenter I Toscana, valgte at gå imod de strenge regler i den italienske vinlov i forhold til druesammensætning. Man fandt ud af at specielt de klassiske Bordeaux druer - Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah og Petit Verdot - egnede sig rigtig godt til klimaet og jordbunden i Toscana. Det er siden blevet en stor succes og et symbol på en ny vinstil, som dækker over nogle af Italiens dyreste vine.  

Lucumone del Fico 

I årgang 2016 har vi en ægte bordeauxblanding af Petit Verdot 70%, Merlot 15% og Cabernet Franc 15%. 13,5% alkohol. Druerne vokser på bakker udenfor Siena hvor der er optimal eksponering for solen. Jordbunden er kalkholdig og leret, der giver struktur og kraft til vinen.  Druerne er naturligvis håndplukkede og sorteret. Gæring finder sted på rustfri ståltanke, derefter lagrer den 24 mdr. på små fade, 50% nye fade. Derefter lagrer vinen yderligere i 36 måneder på flaske. 

I duften fornemmer man vilde roser, vanilje, lakrids og krydderier. Antydning af pinjeharpiks og tobak. I smagen fornemmer man tydelige tanniner, velafbalancerede krydrede og træagtige noter og naturligvis en lang og vedvarende eftersmag. 

Den trænede vin nyder vil måske foretrække at nyde den rent, men ellers er det en vin der egner sig fortrindeligt til rødt kød, vildt og ost.

Se de fine anmeldelser

https://www.vivino.com/DK/da/ficomontanino-lucumone-del-fico-tuscany/w/2687330?year=2015

Ficomontanino

Producenten har en lille gård med 7-8 hektar vinmarker, i den østlige del af Siena, nærmere betegnet ved Chiusi, 20 km syd for Montepulciano og 50 km øst for Montalcino.

I 70`erne købte bedstefar Ruggero Giannelli stedet, beplantede vinmarker og begyndte at producere vin. Han fik henad vejen forbedret faciliteterne og skabt et moderne vineri. Men for få år siden overtog sønnen, Alessandro og ikke mindst barnebarnet Maria Sole produktionen. De har siden omorganiseret hele vineriet med nye teknologi og nye vine, men det er så det vi nyder godt af. 

136 Varer

Du vil eventuelt også synes om

Anmeldelser (0)
Der er ingen kundeanmeldelser endnu.