Rosso di Montalcino DOC.

Rosso di Montalcino er Brunello'ens yngere bror der har tilbragt mindre tid på træ. Den er frisk, appelerende, og en herlig trædepudde til dens mere komplekse storebror. 5 stjerner af VinAvisen!

Tilgængelighed: 11 varer på lager

195,00 DKK

Tilføj til kurv

30 Varer i samme kategori:

Mere info

Drue(r) 100% Sangiovese Grosso
Vin distrikt Montalcino DOC, Toscana.
Jordbund Jorden består af store sten, ler og medium sand der gør det muligt for vin-planterne at absorbere mere væde fra jorden.
Planteoplysninger Cordon Druerne gror på 4 forskellige marker, alle beplantet med Sangiovese Grosso, men forskellige kloner, og forskellig sole-eksponering. Hovedsagelig sol på den nordøstlige side, hvilket giver mindre risiko for for meget sol, de meget varme år
Høstudbytte Ca. 50 tons pr. hektar, hvilket giver ca. 35 hektoliter pr. hektar. Der produceres kun ca. 1.500 flasker om året af denne vin.
Vinfremstillingen Årets 3 bedste marklodder vinificeres seperat og den 4. marklod vinificeres med druerne fra “2.klasse”. Efter mekanisk seperation og presning med tøris fyldes de små gæringsståltanke og mosten køles ned ved hjælp af kølefaciliteter og tøris, for at udsætte gæringen 36-48 timer. Gæringstemperaturen er omkring 28 grader, og processen varer 15/20 dage. Kontakten med drueskindet varer op til 30 dage, under gæringen pumpes mosten over og blandes manuelt og til sidst presses der blødt. Til slut vælges det pågældende års Brunello for hvert år at sikre at det er høstens bedste slutprodukt der bliver præsenteret. Vinen lagres 6 mdr. i ståltanke, og 6 mdr. på egetræsfade.
Farve Lys rubinrød
Duft/Smag Bemærkelsesværdig duft af kirsebær, samt andre bær. Desuden fornemmes nuancer af vanille og lakrids. Velafbalanceret, fyldig og vedvarende i munden. Karakteristisk smag af terroir.
Alkohol (vol) 15%
Serveringsforslag God til pastaretter med kødsovs, grillet kød, medium eller lagrede oste. Åben gerne vinen 30 min før den skal serveres eller dekanter den.
Serveringstemperatur 20°C

  • Anmeldelser
  • Skriv en anmeldelse

    Rosso di Montalcino DOC.

    Rosso di Montalcino DOC.

    Rosso di Montalcino er Brunello'ens yngere bror der har tilbragt mindre tid på træ. Den er frisk, appelerende, og en herlig trædepudde til dens mere komplekse storebror. 5 stjerner af VinAvisen!

    Skriv en anmeldelse