Brunello di Montalcino

En fantastisk Brunello, der i årgang 2010 viser et særligt potientiale og får hele 95 point af Brunello eksperten James Suckling.  Fåes i følgnde årgange: 2008, 2010 og 2011.

Tilgængelighed: 33 varer på lager

495,00 DKK

Tilføj til kurv

30 Varer i samme kategori:

Mere info

“FANTASTISK”, udbryder man vilkårligt , når man har sat glasset fra sig efter at have smagt på denne majestæt blandt verdens rødvine. Brunello di Montalcino er altid en stor oplevelse og regnes blandt Italiens mest prestigefyldte rødvine på linie med Barbaresco, Barolo, Sassicaia, Sagrantino di Montefalco og andre i samme liga.

Brunello di Montalcino dyrkes omkring den smukt beliggende by og middelalderfæstning, Montalcino i Siena provinsen i Toscana.

Det er interessant at bemærke at Brunello på intet tidspunkt er blevet presset frem til det den er i dag. Udviklingen af vinen er sket nænsomt og gradvist.

Vinene blev modtaget med begejstring og forundring, lovprist for deres kraft og holdbarhed, men ofte kritiseret for deres prisniveau. Sammenlignet med de dyre franske vine i samme klasse, betaler man dog ikke en krone for meget for denne kæmpe.

Vinelskere har nu i 2 år kunnet glæde sig over den fantastiske kvalitet som 2010 årgangen besiddder, med dens vidunderlige intensitet, strutur og energi. Den er tryllebindende, med dens frugt, smag og krydderi af nærmest mineralske undertoner.

2010 Brunnello er en rødvin som kan give fabelagtig nydelse nu, men som også vil kunne nydes mange år frem i tiden. Det er et vidunderligt eksempel på at en stor vin er altid en fornøjelse at drikke, uanset om den er ung eller gammel.

Roberto Guerrini, ejer at Fuligini, en af de mest ansete og pålidelige Brunello producenter, sagde om 2010 årgangen da den blev frigivet: “Vinene har en overraskende høj kvalitet. Det er mit livs bedste Brunello årgang!”

En anden Brunello producent, Vincenzo Abruzzese, ejer af Valdicave forklarede: “2010 årgangen var fantastisk for Montalcini af forskellige grunde. 1) Det var en meget jævn druevækst sæson. Alt var i balancen hele tiden. 2) Vinproducenterne var klar til at plukke druerne på det eksakt rigtige tidspunkt og dermed vinificere dem korrekt. Det er i sandhed en historisk årgang for Brunello di Montalcino.”

James Suckling: “2010 er virkelig en historisk årgang. Det er vanskeligt at tro, men jeg har smagt tæt på 200 forskellige Brunelloer fra den årgang og det har været næsten umuligt at finde der ikke var af fremragende kvalitet. Det er både en hyldest til årgangen såvel som til den vidunderlige udvikling i kvalitet regionens producenter har gennemgået.

Det er vanskeligt at forestille sig, men da jeg første gang besøgte området i 1983 var der kun godt en snes producenter der flaskede Brunello. Nu er antallet steget tifold, men den generelle kvalitet af vinene er forbavsende.

Brunello udvikler sig til en compleks og dynamisk vinregion med samme diversitet og særegenhed som Barolo og Barbaresco. Det handler ikke længere kun om store navne og konsulterende ønologer, men mere om mikroklima, jordbund, enkeltmarker og små producenter.”

Drue(r) 100% Sangiovese Grosso
Vin distrikt Montalcino, Toscana
Jordbund Jorden består af store sten, ler og medium sand der gør det muligt for vin-planterne at absorbere mere væde fra jorden.
Vinmarker 4 små marklod delvis med stor eksponering for solen, delvist på den nordøstlige højderyg, hvor der er mere skygge og dermed mere beskyttet i de meget varme og tørre år. Hver marklod har variende Sangiovese Grosso kloner podet på forskellige rodtyper. Beliggende ca. 350 m.o.h.
Høst oplysninger Høsten foregår mellem d. 20. september til d. 10. oktober. Høstudbyttet er ca. 50 tons pr. hektar hvilket giver 35 hl pr. hektar. Høsten udføres manuelt af erfarne drueplukkere, som kender høstkriterierne. Hver marklod bliver høstet og indsamlet seperat, da de som nævnt betår af forskellige kloner og rodtyper, med forskellig eksponering. Det sikrer den optimale modenhed til druerne og at de vinificeres i god stand. I hver marklod bliver de bedste druer indsamlet først til seperat vinificering. Ved anden gennemgang samles det der kaldes “2. klasse”, men der efterlades naturligvis stadig druer med meldug og tørrede druer på jorden.
Vinfremstillingen Årets 3 bedste marklodder vinificeres seperat og den 4. marklod vinificeres med druerne fra “2.klasse”. Efter mekanisk seperation og presning med tøris fyldes de små gæringsståltanke og mosten køles ned ved hjælp af kølefaciliteter og tøris, for at udsætte gæringen 36-48 timer. Gæringstemperaturen er omkring 28 grader, og processen varer 15/20 dage. Kontakten med drueskindet varer op til 30 dage, under gæringen pumpes mosten over og blandes manuelt og til sidst presses der blødt. Til slut vælges det pågældende års Brunello for hvert år at sikre at det er høstens bedste slutprodukt der bliver præsenteret.
Lagring 40 måneder i 15 hl træ fade (slovensk og fransk eg). Derefter 7 måneder på flaske.
Produktion 3.500 - 4.000 flasker afhængigt af årgangen.
Alkohol (vol) 14,5%
Serveringsforslag Åbnes 30 minutter før servering og dekanteres! God til lammekød, oksekød osv.
Serveringstemperatur 20°C

Denne Brunello får hele 95 point af Brunello eksperten James Suckling i årgang 2010!

  • Anmeldelser

  • Skriv en anmeldelse

    Brunello di Montalcino

    Brunello di Montalcino

    En fantastisk Brunello, der i årgang 2010 viser et særligt potientiale og får hele 95 point af Brunello eksperten James Suckling. 

    Fåes i følgnde årgange: 2008, 2010 og 2011.

    Skriv en anmeldelse