Andrea Biasiotto Prosecco Spumante

Finans Bureauet tildeler 6 ud af 6 stjerner til denne lækre Prosecco. Den naturlige gæring giver denne Prosecco en perfekt elegance og samtidig en behagelig og fornøjelig duft. Selv den mest lidenskabelige Prosecco nyder vil blive tilfredsstillet her. Italiens ”vinguru” Luca Maroni giver denne vin 92 point ud af 99 mulige! ‘En helt vidunderlig livlig og klar vin. En Prosecco af en høj kaliber og blandt de bedste jeg har smagt.’ Kåret som "bedste prosecco" i både 2016 og 2017! Fra en dedikeret Prosecco producent i det "ægte" Prosecco område, Valdobiadene.

Tilgængelighed: 5 varer på lager

110,00 DKK

Tilføj til kurv

5 Varer i samme kategori:

Mere info

Drue(r) 100% Glera
Vin distrikt Inden for det traditionelle Prosecco DOC område.
Planteoplysninger 2.800 planter pr. hektar, med et udbytte på 160 hkg. pr. hektar.
Vinfremstillingen Høsten finder typisk sted i midten eller sidst i september. Efter høsten hældes druerne i en trailer af rustfrit stål og bliver med det samme overført til en vin presse, som adskiller stilke fra druer og efterfølgende presser druerne. Herefter overføres pulpen til den bløde presse, som udtrækker al mosten, uden at presse hårdt. Derefter adskiller den skindet fra den flydende del. Efter dette ledes mosten ind i ståltanke ved kontrolleret temperatur. I tanken starter den alkoholiske gæring når der tilsættes en speciel gær. Dette er meget vigtigt for den endelige duft/bouquet. Gæringen foregår ved en konstant temperatur på 18°C. Når denne gæring er ved at være færdig tilsættes der rørsukker samt gær, til den stille prosecco hvidvin, hvorefter det hele overføres til en ny tank til 2. gæringen, for at opnå bobler. Når den mousserende vin er fremstillet, skal mosten køles ned til omkring -2°C i 1 til 3 mdr., altid i tæt kontakt med bærmen. Aftapningen udføres med steriliseret damp maskine og uden anvendelse af nogle kemiske produkter. Der produceres ca. 20.000 flasker årligt
Farve Lys strågul med grønlige refleksioner (afhængig af hvornår den drikkes i forhold til årgangen).
Duft Intens frugtrig bouquet med noter af æble, banan, fersken, gul blomme og citrus. Men også blomster som Fresia og et strejf af bagt wienerbrød.
Smag Selvom den er tør virker den ikke sådan pga frugtsødmen. Frisk og blød, med en behagelig ‘finish’ og en dejlig eftersmag typisk for Prosecco. En elegant, velafbalanceret vin med syrlighed, sødme og sød citrus godt sammensmeltet. Efterlader ganen ren og behagelig frugtagtig.
Alkohol (vol) 11,5 %
Serveringsforslag Som aperitif, eller sammen med hors-d’oeuvres eller andre forretter. Også god til grønsagsretter eller skaldyr samt let krydret fisk.
Serveringstemperatur 4-6 °C

SE LUCA MARONI PRØVESMAGE VINEN HER:

https://youtu.be/rTrn8XLuX8I

  • Anmeldelser
  • Skriv en anmeldelse

    Andrea Biasiotto Prosecco Spumante

    Andrea Biasiotto Prosecco Spumante

    Finans Bureauet tildeler 6 ud af 6 stjerner til denne lækre Prosecco.

    Den naturlige gæring giver denne Prosecco en perfekt elegance og samtidig en behagelig og fornøjelig duft. Selv den mest lidenskabelige Prosecco nyder vil blive tilfredsstillet her. Italiens ”vinguru” Luca Maroni giver denne vin 92 point ud af 99 mulige! ‘En helt vidunderlig livlig og klar vin. En Prosecco af en høj kaliber og blandt de bedste jeg har smagt.’ Kåret som "bedste prosecco" i både 2016 og 2017! Fra en dedikeret Prosecco producent i det "ægte" Prosecco område, Valdobiadene.

    Skriv en anmeldelse