Biasiotto Prosecco Zero15

Tør og frisk med en harmonisk symfoni af smage. Ufiltreret, hvilket giver den en bemærkelsesværdig, aromatisk modenhed. 'Sukkerfri' Prosecco med 90 point af Luca Maroni.

Tilgængelighed: 41 varer på lager

79,00 DKK

Tilføj til kurv

5 Varer i samme kategori:

Mere info

Drue(r) 100% Glea
Vin distrikt

Codroipo, Friuli Venezia Giulia.

Vinfremstillingen

2. 800 stokke pr. hektar. 160 tons pr heltar i høstudbytte.

Efter høsten sidst i september hældes druerne i en rustfri stål trailer og overføres derefter snarest muligt til vinpressen hvor stilkene separeres fra druerne, derefter presses disse og man har nu most og pulp tilbage. Nu føres pulpen over i en anden presse hvor det igen presses blødt, derefter skilles mosten endeligt fra skindet. Mosten føres nu over i en rustfri ståltank hvor den alkoholiske gæring starter ved kontrolleret temperatur på 18 grader efter tilsætningen af udvalgt gær. Denne fase er meget vigtig for udviklingen af den endelige duft. Den stille vin hældes på flaske og tilsættes for sidste gang rørsukker og gær, og 2. gæringen der forårsager boblerne sætter ind i den forseglede flask. Vinen filtreres ikke og det giver den dens specifikke og unikke karakter, der er en smag og en oplevelse af århundred gamle traditioner.  En helt igennem trendy og eksperimenterende Prosecco. Denne udgave er en såkaldt Zero Dosage, altså ”Nul/ingen Dosage”. Andre benytter termer som; Brut Nature eller Sauvage. Dosage er den proces, hvor der tilsættes en sød most bestående af vin og rørsukker som det allersidste inden proppen skydes i. Mængden af den tilsatte dosage afgør om vinen bliver sød eller tør. Reglen for zero dosage er 0-3 g. restsukker pr. l. Med andre ord, hvis det var en sodavand ville den være “sukkerfri”. En mouserende vin helt uden ”dosage” er en ultimativ test for, hvor dygtig ønologen er. Her kan intet maskeres af sødme og blandt mange winemakers er denne udgave kendt som ”prosecco uden makeup”! Vinen er tilmed ufiltreret, hvilket vil give en speciel og anderledes oplevelse i glasset.

Farve Lys gul med fin og vedvarende perlen, med lette og naturlige 'skyer' grundet den ufiltrerede tilstand
Duft Intens duft med aromatiske frugtrige noter, med en klar duft af gær og en følelse af harmonisk kompleksitet.
Smag Tør og frisk med en harmonisk smagsssymfoni og en bemærkelsesværdig aromatisk modenhed forårsaget den lange kontakt med gæren.
Alkohol (vol) 11 %
Serveringsforslag Mineraliteten og den knivskarpe syre gør vinen til en perfekt madvin. Passer til alle retter af lav/medium aromatisk intensitet. Kan også drikkes alene, som aperitif eller sammen med appetizers. Den går rent ind med de gode fiske- og skaldyrsretter. Det her er Proseccoe for feinschmeckere, som elsker det rene og stringente.

  • Anmeldelser
  • Skriv en anmeldelse

    Biasiotto Prosecco Zero15

    Biasiotto Prosecco Zero15

    Tør og frisk med en harmonisk symfoni af smage. Ufiltreret, hvilket giver den en bemærkelsesværdig, aromatisk modenhed. 'Sukkerfri' Prosecco med 90 point af Luca Maroni.

    Skriv en anmeldelse