Liste over varer fra producent Giorgio Cecchetto

Giorgio Cechetto er født og opvokset i en familie af landmænd med lang erfaring i vindyrkning i Piave område, hvor Piave Raboso sorten er dyrket i mere end 500 år, i kort afstand fra den berømte ønologiske Conegliano skole: disse faktorer har haft stor indflydelse på hans liv. Han begyndte at dyrke vinstokke og lave vin efter sin fars eksempel, men i 1986 følte han, han havde brug for at bevæge sig væk fra det spor og måtte tage en ny udfordring op. Han ønskede at gøre Rabosovinen kendt og værdsat uden for grænserne for sin oprindelsesområde i Treviso. Lokal vin bør lagres i lokalt træ. "Kan vin overleve som den oprindelig var, hvis den er dyrket på oprindelige vinstokke men lagres i nye fade af amerikansk, fransk eller slavisk eg, som frigiver stoffer og smag, som intet har at gøre med den oprindelige smag af vinen?", tænkte han.  Raboso Piave er vokset langs sletten ved bredden af floden Piave i mindst fem århundreder, og har altid produceret en "vred" ("rabbioso") vin: fyldig, kraftig, mørk, med karakteristiske egenskaber. Man har fundet 500 år gamle optegnelser der beskriver dyrkningsmetoden fra den tid; vinstokkene blev støttet af morbærtræer, som var meget almindelige i området da deres blade blev brugt til at fodre de silkeorme der blev opdrættet i mange gårde i området. Et pålidelig vidnesbyrd om dette var Giacomo Agostinetti, en landmand, som i 1679, efter 45 års tjeneste på de vigtigste godser i Veneto, lavede en bog med titlen "En A hundred and ten memories to train a good farmer.” Heri beskriver Agostinetti detaljeret, ikke kun om Raboso druen, men også om fade ("tinazzi") og det bedste træ til at blødgøre dem med: Castagnaro (kastanje), moraro (morbær), ceresaro (kirsebær), larese (lærk), rovero (eg ) ... Dette gav for nogle år siden Giorgio Cecchetto den idé at placere et parti af Raboso i fem små fade lavet af forskellige træsorter. Fadene er håndlavede og uristede, bortset fra den korte kontakt med ild der er nødvendig for at bøje stavene i fadet. Det ambitiøse projekt blev påbegyndt for at finde frem til hvilken lokal træsort der bedst kunne bevare ægtheden af ​​Raboso Piave, han får fra tid til anden besøg af unge forskere fra Conegliano ​​universitetet i Padova, Institut for Jordbrugsvidenskab, for at studere virkningerne på Raboso Piave.

Flere