Lasagne Der er 8 produkter.

Den bedste opskrift på Lasagne alla bolognese jeg hidtil er stødt på er den fra denne side: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk

Derfor er opskriften også i grundtræk også den der er at finde på deres hjemmeside.

Ragú Ingredienser 8 personer:

800 gr. hakket oksekød (gerne med høj fedtprocent og økologisk)

300 gr. bacon

4 Gulerødder

2 stilk bladselleri

2 store løg

2 fed hvidløg

ca. 1 liter kødboullion

1 glas rødvin (Vi anbefaler Sangiovese der ikke er så dyr, og som også passer til den færdige lasagne)

2 glas sødmælk

40 gr. tomatkoncentrat

2 dl god ekstra jomfru olivenolie (Vi anbefaler Sincerum Ekstra Jomfru Olivenolie)

6 laurbærblade

Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Snit gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg så fint som muligt. Også bacon'et skal være i små stykker. (Jeg plejer at klippe det i mindre bidder)

 

Boullionen brings til kog i en lille gryde. Find en stor gryde med låg. varm olivenolien op i gryden og tilsæt pancetta’en, som brunes i olien.

Tilsæt så de snittede grøntsager og svits dem godt ved middel-høj varme, til de begynder at brune. Tilsæt kødet og rør rundt, til det meste af kødet er blevet brunt. Rør tomatkoncentrat op i en del af den varme bouillon, til blandingen får konsistens som tomatpure, tilsæt det samt rødvinen og laurbærbladene.

  

 

Skru nu ned til laveste blus, tilsæt salt og peber, og sæt låget på gryden. Nu skal ragù’en simre i 2 timer.

Når ragùen er begyndt at koge tilsættes halvdelen af mælken. Tilsæt også, om nødvendigt, mere af bouillonen. Ragu’en skal være flydende  Den anden halvdel af mælken tilsættes efter endnu en time. Rør ofte. Lav varme.

Lasagne Ingredienser 8 personer:


100 gr. smør
100 gr. hvedemel
1 liter sødmælk
1 tsk. salt
1 tsk. revet muskatnød
Ca. 200 gr. parmesan
500 gr. lasagne plader

(evt. 1 Mozzarella ost)

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180 grader.

Besciamella saucen laves i en kasserolle.
Smelte smøret, og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, mens du rører med et piskeris. Tilsæt så sødmælken lidt ad gangen, men du hele tiden rører rundt. Tilsæt salt og revet muskatnød. Bliv ved med at røre, mens sovsen varmer op. 

Kog lasagnepladerne som anvist på pakken – ca. 4 minutter. Læg dem derefter ud på et viskestykke, så de ikke klistrer sammen.

Smør et fad med smør. Start så med et lag af ragù og klatter af besciamella, og dernæst et lag lasagneplader. Fortsæt med et lag af ragù, klat med besciamella, og drys med et godt lag revet parmesan. Fortsæt sådan, indtil der ikke kan være flere lag – 4 lag er minimum, lav gerne 5-6 stykker. På det øverste lag lasagneplader nøjes du med et lag af ragù og besciamella. Kom evt. tynde skiver af frisk mozzarella ovenpå, hvis man ønsker det.

Sæt lasagnen i ovnen i 15-20 minutter. Når lasagnen er klar, tager du den ud af ovnen og lader den hvile lidt.

Server lasagnen med revet parmesan på toppen- gerne meget hvis man kan lide det.