Zabaglione Ingen varer.

Zabaglione er traditionel dessert i nogle dele af Italien- specielt i Piemonte regionen.

Prøv denne lokale, og meget enkle udgave af opskriften.

INGRIDENSER:

6            æggeblommer

4-5 spsk. sukker

2 dl         Moscato d'Asti

FREMGANGSMÅDE:

Pisk æggeblommer og sukker, til massen er luftig. Tilsæt vinen. Varm blandingen op i vandbad under kraftig piskning, til den er tyk og cremet (Dog ikke med elektrisk piskeris, men med håndkraft. HUSK: vanbadet må ikke blive for varmt).

En frisk og lækker sommervariation er, at bruge sommerbær som hindbær, jordbær, brombær, ribs mv. i portionsglas og fordele zabaglione-cremen henover.

Man kan også piske fløde og komme ovenpå, eller knuse nogle makroner og komme ovenpå eller endnu bedre de italienske 'Cantuccini' småkager med mandler. 

Server desserten i et glas, med et glas Moscato d'Asti i champagne glas som akkompenement til desserten.

Der er ingen varer i denne kategori.