Barbera Der er 3 produkter.

Den røde Barbera drue er Piemontesernes stolthed, selvom den ofte står i skyggen af den mere priste Nebbiolo drue. Men der er ingen tvivl om at en god vinificering af Barbera druen kan være en fuldt ud ligeså god smagsoplevelse som førnævnte drue. Der er i Piemonte regionen, omkring byen Asti, at vinen produceres allerbedst. Man mener da også at druen har dens udspring i netop Piemonte regionen, hvor den har været kendt siden det 13. århundrede. 

Druens skind er dybrød, hvilket resulterer i meget mørke vine. Den er rig på syre, men praktisk talt uden garvesyre, hvilket er godt for dem der har tendens til at få hovepine af rødvin. Barbera-vine kan derfor også lede tankerne hen på hvidvin, altså vine med syre, men uden den udtørende garvesyre, som kendes fra rødvin. Duften og smagen er krydret, og kendetegnet af bitre kirsebær. Flere og flere moderne vine er yderligere fadlagret, ofte på ‘ristede’ fade, hvilket løfter vinen til et helt andet niveau, og giver vinen hints af vanille og anden sødme. Disse vine opnår høj alkoholprocent - 14-15%.