Raboso (Piave) Der er 1 produkt.

Denne røde drue er lokal i den østlige del af Veneto regionen. Den kaldes også ‘Raboso Piave’ grundet Piave-flodden der løber gennem denne zone, og er med til at give planterne gode forhold. På sletterne langs denne flod hat Raboso vinstokke stået i mindst 5 århundreder. Raboso druen har altid produceret en "vred" (‘rabbioso’/‘raboxo’) vin, når den drikkes ung. 

Vinen lavet på denne drue blev hurtigt meget populær blandt de rejsende jorden over, da vinen var perfekt til lagring. Faktisk blev vinen kaldt ‘vin de viajo’, altså ‘rejsevinen’ på dansk.

Nu producerer Raboso druen generelt en fyldig, kraftig og mørk vin, med karakteristiske egenskaber. Man har fundet 500 år gamle optegnelser der beskriver dyrkningsmetoden på den tid; vinstokkene blev støttet af morbærtræer, som var meget almindelige i området da deres blade blev brugt til at fodre de silkeorme der blev opdrættet i mange gårde i området.

En drue med megen historie, charme og intensitet- meget anbefalelsesværdig!

  • Cechchetto
    135,00 DKK
    Tilføj til kurv Vis