Den Gode Vino

Jeg ved dette udelukkende burde være om virksomheden, men jeg har besluttet at give dig hele historien om, hvordan det hele startede.

"Vin beviser konstant at Gud elsker os, og elsker at se os glade"

- Benjamin Franklin (og vi er enige)IMG_4980%20(1).jpgDa jeg var i starten af tyverne begyndte jeg at finde stor interesse for vin. Jeg begyndte at læse om vin, og udforske vinens-verden. Jeg måtte dog snart indse, at jo mere viden jeg fik om emnet, jo mere kræsen blev jeg. Jeg tror det er en naturlig følge, men på det tidspunkt havde jeg ikke mange penge, og jeg indså, at det let vil være i konflikt med min lave indkomst og mit ønske om at leve et enkelt liv. Så jeg besluttet mig for at holde op med at tænke på vin og koncentrere mig om andre ting.

I 2006 var jeg i Italien ved Garda søen med min forældre, søster og svoger. Min søster og svoger havde været der flere gange med nogle af deres venner, og de havde besøgt nogle vinproducenter i området. Så de tog mine forældre og mig med på et besøg. Jeg husker det stadig meget tydeligt- producentens navn er San Rustico. Det var en fantastisk oplevelse at møde de mennesker, der havde skabt vinen og at høre dem fortælle om processen med at lave den, druerne og alt andet. Jeg var bare fascineret. Den næste dag besøgte min søster, mor og mig en anden producent, og jeg følte igen det samme.

Da jeg kom tilbage til Danmark var jeg helt og aldeles forgabt i Italien, og jeg sagde til Kristina, "du er simpelthen nødt til at prøve det". Hun var bare 19 år, og havde endnu ikke fordybet sig i vin-verdenen. Sammen var vi dog så småt begyndt at lede efter god vin til rimelige priser herhjemme, og med vores fælles interesse i vin, opflammede vi hinandens passion dertil.

Jeg vidste bare at hun ville elske at opleve besøgene hos vinproducenterne lige så meget som mig, og ikke mindst den smukke natur, og den skønne italienske befolkning.

Så i 2008 tog vi til Italien sammen. Det skulle være en ferie, hvor vi ville være turister og slappe af, men uanset hvad vi gjorde endte det altid med at Kristina sagde, "skal vi ikke bare finde én vin producent mere?". Så da turen gik hjem igen efter kun 6 dage var det uden penge på lommen, men med en bil læsset til bristepunktet med vin.

I 2009 gentog denne historie sig. På det tidspunkt var det blot tilfældige producenter vi besøgte. Vi var både i Veneto området, og i Toscana på denne tur. Vi kørte rundt i bjergene, bakkerne og det smukke land, og holdte øje med om der skulle være en stål tank eller andre tegn på at der skulle ligge en producent. Desuden havde vi lært at genkende skilte med skriften "vendita diretta" - direkte salg. Det var så spændende at rulle ind på gårdspladsen til en vingård, og aldrig at vide hvem der kom ud, hvordan vinen var, og om vi overhoveder kunne tale med dem vi mødte. Selv nu kan vi savne denne spontane uskyld! Vi kunne selvfølgelig ikke lade være med at tage mere vin med hjem, også mere end vi kunne bruge så vi solgte noget af det til vores nærmeste slægtninge og venner til kostpris.

Igen i 2011 gentog historien sig. Undtagen denne gang havde vores venner og slægtninge givet os penge med inden - måske 500,- eller 1000 kr.- så vi kunne købe noget vin for dem. På dette tidspunkt havde vi for sjov vendt tanken om at starte en import af vin, men der ville snart ændre sig.

I foråret 2012 blev vi inviteret til en vinsmagning ved nogle gode venner vi har. Det var der det hele forandrede sig!

Det firma, der holdte den prøvesmagning var en lokal importør. Det var ikke ejeren af virksomheden, men hans svoger der holdte præsentationen, og han vidste absolut intet om vinene undtagen navn og prisen på vinen. Han gjorde intet undtagen at åbne flasken og stille den på bordet. Vores venner havde købt nogle brød og pesto tror jeg, og det var det vi fik. - Han havde ikke medbragt noget udover vin. Han havde vine fra mange forskellige lande- Chile, Argentina, Sydafrika. Men så havde han også en vin med fra Italien, nærmere betegnet fra Garda-området, som vi kendte temmelig godt på det tidspunkt. Vinen var fra en producent, der har et vinmuseum, og derfor er det en producent hver turist har besøg! Vinen er god, men ikke noget specielt. Vi spurgte ham om stedet, men han havde aldrig været der!!! Vi kunne fortælle meget mere om vinen, producenten og druerne den er lavet af, end han kunne! Og vi kendte den pris, som den blev solgt til i Italien, i forhold til hvad han solgte den til. Jeg sad ned ved bordet, og jeg tænkte: "Hey, vi kan præsentere de vine vi kender meget, meget bedre end denne fyr gør, og jeg ved det er overpris, og jeg ved der er meget andet, og bedre vine dernede, og..., og..." Og gæt engang? Det var den vin, alle købte den aften!!! Senere fandt vi ud af, at nogle af de andre vine han havde præsenteret den aften, blev solgt i et lokalt supermarked. Han havde altså ikke importeret den vin selv, men købt gennem en anden importør.
Efter denne oplevelse begyndte vi at diskutere vores egne muligheder for at importere vin. I den periode var det dejligt at vores venner der havde købt vin af os tidligere opmuntrede og opfordrede os til at gøre noget ved snakken. Det var skønt at de kunne lide det vi havde bragt med os hjem tidligere.

På dette tidspunkt fik jeg mine første iPhone 4S. Som uddannet boghandler fascinerede App'en iBooks mig meget, og da min interesse for vin nu virkelig var blevet vakt, begyndte jeg at søgte efter vin bøger. Så fandt jeg Luca Maroni's guide: 'De bedste italienske vine anno 2012'. Det blev som en bibel for mig, jeg tilbragte utallige timer med denne bog- jeg at læste, analyserede, og lavede håndskrevne statistikker. Som jeg i øvrigt har endnu. :-)

Jeg fortalte Kristina om alle de interessante producenter og vine, vi kunne finde på denne måde. Så i august 2012 tog vi til Italien, denne gang forsøgte vi dog at se mere professionelle ud. Vi havde fået trykt et visitkort- på det tidspunkt kaldte vi os Hansen & Jensen Vin - Vi tog pænt 'business' tøj på i stedet for turist tøj, og vi blev rigtig godt modtaget.

Især to steder, Terre Di Ger og Corte Lenguin. Da vi kom hjem denne gang, vidste vi at nu var tiden der til at komme igang med vores idé om at importere vores egne vine. Vi havde nu kontakt med to meget seriøse producenter, der producerer kvalitetsvin til overkommelige priser. Så i januar 2013 fik vi registreret virksomheden, og bestilte vores første palle vin i marts 2013.

Kristina arbejdede i mellemtiden nogle år i en vinbutik, og fået større kendskab og erfaring på området.

Med alt dette i tankerne, er vores filosofi omkring virksomheden dette: Det kræver ingen indsats og ingen talent at importere vin i almindelighed, det tager kun lidt talent og en lille indsats at importere kvalitetsvin. For hvis man er ligeglad med prisen, kan man finde kvalitet næsten overalt. Men på grund af vores beskedne opvækst mener vi stadig, at hvis der skal ofres 100 kr. på en vin, skal det være noget særligt.

Dette betyder, at vi er meget opmærksomme på kvaliteten / prisklassen. Vi ønsker at vores kunder føler, at uanset om de bruger 50 kr. eller 300 kr., så er det det værd. Så at finde vine af høj kvalitet, og at kunne sælge dem til en pris der er overkommelig for de fleste, er virkelig vores drøm. Det er det der kræver evner, og hårdt arbejde. Det ser vi repræsenteret utrolig godt i vine som Merum, Ruche Laccento og Limine.- Vine, der er blandt de allerbedste i Italien, spektakulære vine, som vi stadig er i stand til at sælge til en pris, der er langt lavere end andre vine i denne kvalitet.

Vi ønsker at sælge vine, som importeres udelukkende af os. Vine du ikke kan finde andre steder.
Vi ønsker at vejlede vores kunder til at få den absolutte bedst mulige oplevelse- både i forbindelse med måden at nyde vinen på, f.eks. ved at råde mht. den bedste temperatur at servere den, den bedste lejlighed, og vigtigst af alt, til hvilken mad man sætter vinen sammen med.

Vi ønsker, at vores kunder virkelig FØLER den vin de drikker, at de forstår det miljø hvor det er produceret, og også visionen om produktet. Det betyder selvfølgelig, at vi ønsker at besøge og have et tæt samarbejde med producenten af vinene. - Hvilket vi også har opnået, ved at vi personligt hat snakket med de mennesker der laver de vine vi sælger. Vi har besøgt dem alle, og kan stå inde for den vin de har lavet.

En anden ting, som vi har lært om italienske vine, og som vi er meget fascineret af er, at der er så mange forskellige drue-typer. Faktisk er der omkring 2000 forskellige druesorter i Italien alene. Hver region har deres egne specielle druer, nogle af dem så specielle, at de er ved at forsvinde. Ingen vine fremstillet af disse druer er til salg i supermarkedet, og kun sjældent du ser dem til salg i en vin butik i Danmark. Vi har et oprigtigt ønske om at fremme disse vine.

Vi håber at vi har dækket de fleste af visionerne bag virksomheden, og at det ikke var for kedelig læsning.

Tak fordi i har taget jer tid til at læse dette, og tak fordi i valgte os!

Kristina og Sofie

Kontakt

Har du spørgsmål til en vare eller hjemmesiden, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi står klar til at hjælpe dig!

Mail: info@dengodevino.dk

Tlf.: 50 74 04 03