VELKOMMEN

Er du over 18?

Ja Nej

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe hos DenGodeVino.dk


Liste over varer efter mærke Palazzone

Giovanni Dubini og hans team skaber vine af stor holdbarhed og kompleksitet hvilket også ses af de præmier han opnår på sine fantastiske hvidvine.

I 1969 købte Dubini familen gården “Palazzone”, bygget af Kardinal Teodorico på opfordring af pave Boniface VIII som et herberg for pilgrimme på deres vej til Rom for at fejre 1300 års jubilæet for Kristus fødsel. I dag, efter restaurering med respekt for den ædle arkitektur, er “Palazzone” et hotel med elegante suiter. Det bakkede område byder på et faktastisk syn af Orvieto og den majestætiske klippe i nærheden.

Angelo Dubini besluttede at beplante 25 hektar med vinstokke som han forventede ville give vine med stor kompleksitet og karakter. I mange år blev druerne vinificeret på det lokale kooperativ som han var formand for. Men I 1982, lavede hans sønner Giovanni og Lodovico den første lille årgang af deres druer. I 1988 var deres produktion så stor at den retfærdiggjorde konstruktionen af et vineri til vinificering af egne druer, og også organiseringen og markedsføringen af vinene der har gjort at “Palazzone” nu bliver betragtet som et af de mest markante brands i Umbrien.

I dag har de 6 arbejdere, 4 der arbejder fuldtid i vinmarken og 2 sæsonarbejdere. De producerer 130.000-140.000 fl. om året, 90% hvide. Ifølge Giovanni ikke noget han har valgt, men stedet fordrer det og det respekterer og hylder han.

De er bevidste om at familen holder sammen og at det at arbejde på “Palazzone” er et privilegie, også i vanskelige tider. Sønnen er kørt i stilling, han har færdiggjort økolog studiet og vil i denne sommer arbejde i Bourgogne og senere i Australien for at skaffe sig inspiration udefra. Han er allerede i gang med et eksperiment, en spumante Metode Classico. Siden vil vise om det er noget vi får lov at smage.

De elsker tanken om at profilen på en hvidvin fra midtitalien kan udvikles. Druerne fra Orvieto har ikke samme klare udtryk som nogle af de “lette” druer der dyrkes. Derfor er deres margin for forbedring heller ikke så ligetil. Så arbejdet i vinmarken fordrer kontinuitet snarere end små “mirakler”. 

At beskrive vinmarkerne er svært selv for dem der kender dem meter for meter, plante for plante, og som går kilometer efter kilometer mellem rækkerne hvert år. Man skal se hvordan jordbunden forandrer sig skridt for skridt og hvad det gør ved planterne.

Som et puslespil er et passende billede, for at få en ide om vinmarkerne. Små områder, endda meget små, med forskellige og præcise karakteristika som kun mange års erfaring gennem mange vinhøste hjælper dig til at genkende og værdsætte.

Vinmarkerne ligger rundt om vingården i 210 til 340 m.o.h. med øst- nordøst vendt. Jordbunden er lavet af ler og sand og de tydelige fossiler fundet her viser at her var havbund på et tidspunkt.

Der dyrkes primært Procanico og Grechetto, Drupeggio, Verdello og Malvasia, men også Sauvignon og nogen af de første beplantninger Viognier i Italien. De kan lide eksperimenter og fornyelse, men de er fuldt overbeviste om at alle store vine laves i marken.

“Man skal lede længe efter en Orvieto så seriøs som denne” “Uden tvivl det bedste lille vineri i Orvieto” er nogle af de citater man finder når man googler Palazzone.

Palazzone giver lækre hvide vine lavet på Umbriens indfødte druer, vine med smagfuld frugt og nerve. Giovanni mestrer den ædle kunst at kunne gonglere af de 5 lokale druer, der har været dyrket her i hundredevis af år, siden romerrigets imperie.

Palazzzone dyrker økologisk, uden at være certificeret økologisk. Der bruges ingen midler til beskyttelse mod insekter og svampe. Kun de tilladte produkter som kobber og sulfur bruges. For at undgå erosion af jorden tillades der vækster mellem rækkerne. Græsset slås om sommeren og afhængigt af området vendes jorden nogle steder, andre ikke. Lave doser af sulphittter bruges til at konservere vinen.

Deres strenge fokus på kvalitet gør at de kun flasker omkring 20% af det vin de potentielt kunne fremstille.

Dubinifamilien har for længe siden taget de nødvendige skridt til at producere store vine…. dette vel at mærke i et område hvor de fleste vil være tilfredse med at producere bordvine. Orvieto er for mange en simpel landvin, men Giovanni Dubini og hans team skaber vine af stor holdbarhed og kompleksitet.

Der er 2 varer.

Viser 1-2 af 2 element(er)