Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Nebbiolo

Nebbiolo er kongen af de italienske druesorter. Den står ofte bag store og komplekse vine. Det er vine med fuld krop, som kan lagres i mange år. Den er råstoffet bag den verdenskendte Barolo, og dens 'lillebror' Barberesco som altid laves 100 % på Nebbiolo.

Nebbiolo er en meget følsom drue sort, og den gør sig bedst i jordbunde bestående af ler og kalksten, som man finder omkring byen Alba i Piemonte regionen i Italien, og det er også her sorten stammer fra.

Nebbiolo er en af de druesorter med det suverænt højeste garvesyreindhold. Dertil er syreindholdet også højt. Det giver vinen et langt liv, men betyder også, at de kan være lukkede, og svære for den almene forbruger at holde af, når de rammes af det til tider voldsomme syreangreb i munden. Det kan der være to grunde til: pris og kvalitet. Barbaresco, og i særdeleshed Barolo, er dyre vin og mange af dem kræver mange år i kælderen, for at garvesyren bliver blødgjort og vinens smag og aroma skifter karakter. 

Flere producenter er derfor begyndt at producere 'moderne' Barolo'er, der er blødere og knap så skarpe i munden, for at ramme et bredere publikum. Den Gode Vino's Barolo Levoluzione er et eksempel på denne stil. Den moderne Barolo har ofte været på egetræsfad.

Som ung er vinen dyb og blåsort, men allerede indenfor de første 5 år skifter den farve og bliver mere brunlig.

Typiske dufte for Nebbiolo er forskellige bær, så som Hindbær, Ribs, Blåbær og Kirsebær. Desuden florale noter af Rose og Viol. Passende for Alba området der er kendt for den berømte Trøffel, kan også denne specielle duft fornemmes i nogle Barolo'er. Til slut kan nævnes Peber, Chokolade og Røg. Disse ændres dog også ved lang lagring.

Nebbiolo

Aktive filtre