Vi beklager ulejligheden.
Søg igen efter det, du er ude efter
Vores hjemmeside bruger cookies.
Nogle af de cookies, vi bruger, er afgørende for, at dele af webstedet fungerer, og de er allerede indstillet.
Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer.
Du kan læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside
Zabaglione er traditionel dessert i nogle dele af Italien- specielt i Piemonte regionen.
Prøv denne lokale, og meget enkle udgave af opskriften.
INGRIDENSER:
6 æggeblommer
4-5 spsk. sukker
2 dl Moscato d'Asti
FREMGANGSMÅDE:
Pisk æggeblommer og sukker, til massen er luftig. Tilsæt vinen. Varm blandingen op i vandbad under kraftig piskning, til den er tyk og cremet (Dog ikke med elektrisk piskeris, men med håndkraft. HUSK: vanbadet må ikke blive for varmt).
En frisk og lækker sommervariation er, at bruge sommerbær som hindbær, jordbær, brombær, ribs mv. i portionsglas og fordele zabaglione-cremen henover.
Man kan også piske fløde og komme ovenpå, eller knuse nogle makroner og komme ovenpå eller endnu bedre de italienske 'Cantuccini' småkager med mandler.
Server desserten i et glas, med et glas Moscato d'Asti i champagne glas som akkompenement til desserten.
Søg igen efter det, du er ude efter