Dessert

Succerige opskrifter til dessertvine.

Dessert

Underkategorier

  • Tiramisu

    De fleste kender den super lækre Italienske dessert-'kage' Tiramisu.

    Her er en autentisk opskrift på denne dessert som vi selv bruger:

    INGRIDIENSER:

    Ca. 16    Savoyard 'kiks' (lady fingers)

    1-2  dl.   Marsala (italiensk sød vin)

    2     dl.   Stærk Espresso

    3            Pasteuriserede æggeblommer

    3 spsk.   Sukker

    250 g.    Mascarpone (italiensk sød ost)

    1/4 l.     Piskefløde

    2 spsk.   Kvalitets Kakaopulver

    FREMGANGSMÅDE:

    Pisk æggeblommer tyk med sukkeret, og rør forsigtigt Mascrapone osten i. Pisk fløden, og ven den i cremen.

    Bland Espressoen og Marsalaen, og vend Savoiardi 'kiksene' i væsken.

    Læg et lag 'kiks', og ovenpå cremen, og sådan fortsætter man indtil man har et par lag. 

    Lav gerne kagen dagen før brug, og lad den stå i køleskabet og 'trække'. (Hvis man ikke har tid til det, skal 'kiksene' suge mere af Espresso/Marsala væsken under tilberedningen)

    Lige inden serveringen sigtes kakaoen henover kagen.

    Nyd denne lækre spise med en af vores dessertvine. 

  • Zabaglione

    Zabaglione er traditionel dessert i nogle dele af Italien- specielt i Piemonte regionen.

    Prøv denne lokale, og meget enkle udgave af opskriften.

    INGRIDENSER:

    6            æggeblommer

    4-5 spsk. sukker

    2 dl         Moscato d'Asti

    FREMGANGSMÅDE:

    Pisk æggeblommer og sukker, til massen er luftig. Tilsæt vinen. Varm blandingen op i vandbad under kraftig piskning, til den er tyk og cremet (Dog ikke med elektrisk piskeris, men med håndkraft. HUSK: vanbadet må ikke blive for varmt).

    En frisk og lækker sommervariation er, at bruge sommerbær som hindbær, jordbær, brombær, ribs mv. i portionsglas og fordele zabaglione-cremen henover.

    Man kan også piske fløde og komme ovenpå, eller knuse nogle makroner og komme ovenpå eller endnu bedre de italienske 'Cantuccini' småkager med mandler. 

    Server desserten i et glas, med et glas Moscato d'Asti i champagne glas som akkompenement til desserten.

Der er 17 varer.

Viser 1-15 af 17 element(er)

Aktive filtre