Filtrer efter

Dolceto

Den røde Dolcetto drue er næsten udelukkende plantet i Piemonte regionen. I Langhe er der desuden en lang tradition for dyrkningen af denne sort, og flere vinmagere anser denne for deres stolthed. Man mener at druen har sin oprindelse i Dogliani i Piemonte, hvor dokumenter om druen kan spores tilbage til det 15 årh.

Den modner tidligere end Nebbiolo og Barbera (link), som også findes i Piemonte. Derfor er den ofte plantet i Piemontes mest kølige egne, hvor de andre sorter ikke kan modne. Dolcetto er i det hele taget en druesort, der er nem at have med at gøre. Det betyder desværre, at den sjældent får lige så stor opmærksomhed som sine mere populære artsfæller.

Dolcetto betyder ‘den lille søde’ på italiensk, hvilket den dog ikke er. Vine på Dolcetto er generelt meget tørre og har altid en umiskendelig duft af bitre kirsebær, der ledsages af kraftig garvesyre. Med andre ord, en ægte italiener! Desuden er vinene kendetegnet af mørke kirsebær, lakrids, klare nuancer og bitre mandler i eftersmagen. Dolcetto vin anses for en let vin, der er nem at drikke, og passer til det klassiske italienske køkken.

Druen producerer generelt frugtige vine, der skal drikkes forholdsvis unge. 

Dolceto

Dolceto

Vi beklager ulejligheden.

Søg igen efter det, du er ude efter